Tällberg.

Den charmiga byn Tällberg, med utsikt över Siljan, är välkänd för sitt utbud av hotell och kulinariska upplevelser. Tällberg får internationell uppmärksamhet tack vare ”Tällberg Forum”, en årlig konferens med deltagare från hela världen. Deltagarna ”utmanar” och driver frågor som är viktiga för oss alla. Här utmanar även vi med en fantastisk smakkombination bestående av en mörk basilika- och jordgubbstryffel tackt med mörk 70% choklad.

Nyfiken och spänd av förväntan smakade jag på den här pralinen.
Jag älskar jordgubbar, all jordgubbssmak och all jordgubbsdoft och tänkte att jordgubben nog skulle passa fint tillsammans med basilikan.
Jag tog en första lite smakbit, sög på den och lät den sakta smälta en stund i munnen innan jag tuggade lite och svalde.

Men hallå!
Vad är det här?

Det smakade ingenting.
Jag kände INGEN jordgubbssmak.
Jag kände INGEN basilikasmak.
Möjligtvis kanske basilikasmaken skulle vara den där antydan till smak av hö som jag fick i munnen.

Det här var inte ens en pralin som jag skulle kunna tänka mig att äta i nödfall.
Vilken flopp.

Nusnäs.
Dalhalla.
Rättvik.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på “Tällberg.

  1. Synd att något så vackert inte smakade något annat än hö. Trist! I Tällberg är det rasande vackert om sommaren, var där 2007 och åker gärna dit igen kan jag säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.