Rättvik.

Rättvik ligger naturskönt vid Siljans östra strand och vid den långgrunda härliga sandstranden kan man en solig sommardag få en känsla av Medelhavets stränder. Här smakar vi en medelhavsinspirerad pralin med hasselnötsnougat smaksatt med mandel och havssalt som sedan doppats i spansk 70% choklad.

Jag sitter här med höjda ögonbryn och plockar försiktigt upp hakan som landade nära golvet när jag hade tuggat klart.
Vilken annorlunda pralin.
Vilken läcker brytning med havssaltet.
Sött och salt.
Otroligt spännande.
Det var inte alls som jag hade föreställt mig att det skulle vara innan jag stoppade den i munnen.
Jag hade inte föreställt mig att det skulle vara så tydlig saltsmak.
Inte att den skulle vara så knastrig som den var.
Oförutsägbart på ett bra sätt.

Men så klart att den skulle vara spännande.
Det var ju Rättvik.

Dalhalla
Nusnäs

2 reaktion på “Rättvik.

 1. Du skulle säkert få jobb på vilken chokladfabrik som helst som just chokladprovare och utdelare av betyg på desamma. Eller varför inte vinprovare, dina smaklökar och ditt sätt att beskriva vad du upplever gör att man blir sugen och vill smaka själv, köpa och äta NU!!

  • Nej du Monika, vinprovare är nog ingenting för mig.
   Jag är alldeles för förtjust i vin för att kunna spotta ut.
   ;)

   Vill du köpa en ask Siljanspraliner är det bara att du säger till så fixar vi det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.