Idag är jag oändligt glad och tacksam över ……….. *Evas krypin*

 • Jag är glad och tacksam över att jag har en underbar man och en underbar son som jag älskar över allt annat.
 • Jag är glad och tacksam över att jag har sovit riktigt gott inatt.
 • Jag är glad och tacksam över att hela familjen vaknade på ett strålande humör och att vi hann sitta, tätt tätt, i kökssoffan och fnissa en stund innan morgonen och dagen drog igång på allvar.
 • Jag är glad och tacksam över att jag har ett jobb som jag trivs någorlunda bra med.
 • Jag är glad och tacksam över att jag har schyssa kollegor på jobbet.
 • Jag är glad och tacksam över att vi har ett hem som jag älskar och verkligen trivs i.
 • Jag är glad och tacksam över att vi har massor med levande ljus i lägenheten och att jag kan tända vartenda ett när jag kommer hem från jobbet.
 • Jag är glad och tacksam över att jag och min familj är friska, att vi har tak över huvudet, mat på bordet och att vi har kläder på kroppen.

Jag kanske är i det närmaste en enkelspårig människa men jag tycker verkligen att jag har fantastiskt mycket att vara tacksam över.

Så är det!

Enkelt eller enkelspårigt?

Det här inlägget postades i Reflektioner och märktes , , , , av Eva. Bokmärk permalänken.

Om Eva

Jag är en medelålders mamma som trivs med att leva mitt liv. Jag är tvåbarnsmamma, kvinna, kollega, vän, fru som älskar min mina katter, mina löparskor, min MacBook och min familj ........ och jag har ALDRIG någonsin varit lyckligare

30 reaktion på “Idag är jag oändligt glad och tacksam över ……….. *Evas krypin*

 1. Unerbara ord. Jag måste säga att jag är lika tacksam som du är, för precis samma saker. I och för sig så hade vi inte en likadan morgon, men vi hade en lugn morgon utan gnäll och bråk. Tack för denna påminnelsen över hur bra vi faktiskt har det. Kram

  • Tyvärr så tror jag att många av oss ibland verkligen behöver bli påminda om att det faktiskt finns MASSOR med saker att vara tacksam över.

   Det känns dessutom härligt att själv ägna det en tanke och skriva ner det då och då.

   Ha en härlig fredag.

   =)

 2. What ever…spelar det nån roll vad folk tror eller så…*funderar* nä, är man glad o tacksam så är man…även om det bara är för det lilla…

  JAG tycker man skulle stanna upp oftare o tänka efter vad man har och inte sträva så mkt efter vad man VILL HA…själv är jag urkass på just detta, tittar ständigt över kanten,bakom hörnet osv…Just nu, är väldigt svårt o leva.=)

  • Jag tror också att vi behöver stanna upp oftare och påminna oss själva om allt det som vi faktiskt har och för att vara bara här och nu för en stund.

   =)

  • Jag tror inte att du behöver leta länge för känslan är lätt att hitta om man bara börjar tänka på allt man är glad och tacksam över.

   Lycka till!

   =)

 3. Jag är inte tacksam för precis samma saker, men jag börjar med att vara glad och tacksam för att du påminner mig om att jag har en hel del att vara glad och tacksam för! :)

 4. Det här du gör nu kallas att skriva Tacksamhetsdagbok och det har jag också gjort en längre tid. Lärde mig det av Oprah Winfrey. Hon sa att om man fokuserar på det man har att vara tacksam över så händer något magiskt – tacksamhetssakerna expanderar!!! Och så är det verkligen vet jag nu.

  Och det blir förstås likadant när man fokuserar på det negativa. Det expanderar också då.

  Ha det bäst! ;o)

 5. Så himla skönt med någon som INTE gnäller… som omväxling.

  Det är ju så man måste tänka, trots att saker går en emot ibland – livet blir lättare att leva då.

  ;o)

 6. Det är min fasta övertygelse att det enkla är det underbara. Det finns så många människor som bara springer förbi de enkla undrebara lyckostunderna och sedan gråter/klagar över att de aldrig når lyckan. Du har en gåva som gör att du ser din lycka. Jag hoppas du aldrig tapåpar den!

  • Ja men exakt…..det är ju när vi bara springer ”förbi” lyckan som vi faktiskt inte hinner med att se och förstå att det är just lycka.

   Jag hoppas också att jag kommer att fortsätta se min lycka och jag ska fortsätta träna.

   =)

 7. Så skulle vi alla tänka lite mer! Inte så mycket fokus på vad vi inte har,inte kan och sånt som tynger våra sinnen.Glädje över vad vi faktisk har.

  Ett glatt o positivt inlägg i grått novemberrusk.

  :)

  • Japp….mer fokus på glädje över det vi faktiskt har.

   Då känns allting lite lättare och vi blir ännu mer tacksamma.

   Snacka om positiv spiral.

   =)

  • Att slippa gips och bara sitta en timme på akuten är verkligen värt att vara glad och tacksam för.

   Tycker trots allt lite synd om dig efter din kraftfulla vurpa.

 8. Me like too att det positiva expanderar när man fokuserar på det. Och du Eva, du missade väl inte vad som stod i mitt senaste inlägg? Nämligen att det står i Mose Bok att gamla kärringar (åldersgräns finns ej) får göra precis som de vill. ;o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.