När Maken och jag ………. *Evas krypin*

Gapskrattar för mig själv eftersom jag tycker att det är så fantastiskt roligt att jag numer kan skriva likadana rubriker som Gift i Göteborg brukar göra.

Jag kommer antagligen inte att fortsätta göra det men jag fnissar för mig själv eftersom jag kan göra det om jag vill…………….

Åter till det jag tänkte skriva om och det är en rekommendation.
När vi på förmiddagen var ute en sväng på marknaden så konstaterade jag snabbt att det finns vissa kombinationer som lämpar sig utomordentligt dåligt när man besöker Rättviks Marknad en lördag när det börjar bli som mest folk.

Skrikande barn som drar åt alla stånd med godis, leksaker och annat krafs ……..är inte så lyckat. Risken att tappa bort ungarna om man inte har dom fastbundna i livlina är stor och brister du i uppmärksamheten bara 10 sekunder så lovar jag att ungen är borta.

Barnvagn är inte att rekommendera på Rättviks Marknad annat än på fredagsförmiddagen eller möjligtvis eftermiddagen på söndagen.

Hunden bör absolut lämnas hemma. Jag har aldrig sett så många livrädda hundar på samma ställe som när jag går på marknaden. Det är proppfullt med människor precis överallt och hundarna blir skuffade och trampade på. Är de inte så små att de kan bäras i fickan bör de, som sagt, absolut lämnas hemma.

Men den absolut värsta kombinationen av de alla är människor som går omkring, eller försöker gå omkring, med både barnvagn och hund. Det blir oftast ingenting annat än totalt kaos. Livrädda hundar som snurrar in sig i barnvagn och andra människor. Ungar som klämmer fingrarna och grinar och föräldrar som tappar tålamodet och förvandlas till rasande monster på 2 sekunder.

Nähä……..nu har dimman äntligen lättat, det råa har försvunnit ur luften, solen kommit fram och jag ska ta mig mig de varmaste skorna, min nya skitsnygga yllesjal, mina nya skinntumvantar med ulligt foder och ta ytterligare en promenad på marknaden………….helt ensam utan barn, utan barnvagn, utan hund och utan make.

Det här inlägget postades i Reflektioner och märktes , , av Eva. Bokmärk permalänken.

Om Eva

Jag är en medelålders mamma som trivs med att leva mitt liv. Jag är tvåbarnsmamma, kvinna, kollega, vän, fru som älskar min mina katter, mina löparskor, min MacBook och min familj ........ och jag har ALDRIG någonsin varit lyckligare

13 reaktion på “När Maken och jag ………. *Evas krypin*

 1. Det tycker jag att du gör rätt i!

  Lyxen att gå ENSAM på marknad brukar jag också unna mig någon gång om året, att bara strosa runt där och titta på vad JAG vill, i min egen takt.

  Grattis i efterskott förresten!

  Skrev visst bara i Puppes blogg igår – dock riktat till er bägge.

  Önskar er ett LÅNGT och LYCKLIGT liv tillsammans nu!

  :o)

  • Tack för gratulationerna.

   Jag har gottat mig åt alla lyckönskningar på Puppes sida också.

   =)

   Ja, det var lite lyxigt att få gå i min egen takt och få titta på det bara jag ville titta på.

   Handa, det gjorde jag bara till Ungen och maken.

 2. Tänk, Jag trodde att jag var sen…. Såg ju inte förrän idag att du gift dig…. men det finns tydligen de som är senare än mig.*pekar uppåt på kommentar nummer 2*

  Skäms på dig Puppe! Har du ingen koll alls…*S*

  GRATTIS! (måste ju skriva en egen gratulation till dig så du inte bara får läsa den via din makes…*L*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.