There’s an app for that!

HemskärmenJag fick en fråga på Facebook om vilka som var mina favoritappar.
Tänkte att om jag i alla fall ska skriva en lista så kan jag lika gärna göra det här.
Kanske är det någon av er som också har en iPhone och förhoppningsvis hittar en ny favoritapp här hos mig.

 • Facebook – såklart.
 • Storytel – Han utvecklats till min absoluta favoritapp. Älskar att jag alltid har mina ljudböcker med mig och perfekt att de går att ladda ner så att jag kan lyssna i offline läge. Appen i sig är gratis men jag betalar för ett abonnemang för att kunna lyssna på obegränsat antal böcker.
 • Projekt 365 – Här lägger jag upp bilderna i mitt eget lilla fotoprojekt som jag startade den 1 juli 2010.
 • Week Calendar – En almanacka som, enligt mig, slår den ordinarie med hästlängder. Den visar en veckosammanställning som är lättöverskådlig och den visar veckonumret som en bricka när appen inte används.
 • Dalatrafik – För mig som pendlande bussåkare har den här appen utvecklats till ett måste. Den är dessutom otroligt bra och värd att hyllas och jag hoppas att länstrafiken i alla län skaffar sig appar som liknar den här. Önskvärt vore ju även att SJ lanserade någonting liknande.
 • Runmeter – Min absoluta favoritapp för löpning utomhus. Den har livesharing vilket är något jag föredrar och dessutom pushar den kommentarerna på FB så att jag hör de som hejarop i lurarna när jag är ute och springer. Hur kul som helst.
 • Osfoora – Jag har testat V Ä L D I G T många twitterappar och det här är den som jag efter all efterforskning trivs allra bäst med just nu.
 • Evernote – Älskar när applikationer finns för alla mina gizmos och när de dessutom synkar. Har den i min iPhone som desktopapplikation i min MacBook och den finns webbaserad om jag behöver det. Här lagrar jag massor och har till min stora glädje upptäckt att jag har börjat tänka annorlunda. Istället för att skriva av någonting på ett papper så tar jag en bild av det och lägger in det här tex. Jag har helt enkelt förändrat mitt beteende sedan jag blivit med iPhone och sådant är alltid spännande. Jag skriver också inköpslistor på datorn som jag sedan lätt kommer åt via min iPhone när jag är i affären. Det är ingenting annat än ren kärlek.
 • 2Do – Den här appen kostar lite mer och det tog ett tag innan jag insåg tjusningen med den. Nu har jag gjort det och älskar den. Här lägger jag in sådant som jag ska komma ihåg att göra, som jag vill ha påminnelse på och som inte passar i kalendern eftersom jag delar den med mina kollegor på jobbet. Här lägger jag in sådant som att ringa tandläkaren, köpa ett frimärke och så vidare.
 • Camera+ – Den här appen är den som jag använder absolut oftast för att redigera mina foton. Den har en otrolig mängd filter och redigeringsmöjligheter och efter den senaste uppdateringen har den blivit, om möjligt, ännu bättre.
 • Flickr – den här har fram till nu använt för att ladda upp mina bilder på Flickr. Men eftersom jag inte kan se att jag kommer åt att ladda upp bilder till mina grupper genom den här appen så kommer den snart att få ge upp sin plats på hemskärmen.

Sådär ja.
Det var mina favoritappar på hemskärmen.
Bara.
De andra favoritapparna får sig ett eget litet inlägg vid ett senare tillfälle.

12 reaktion på “There’s an app for that!

 1. Ah, Dalatrafik ;)
  Är Dalkulla jag med!
  Har dock ingen iPhone än… Mac-nörd som jag är…
  Maken är inne på sin andra, och nu har jag väl insett att jag oxå behöver en.
  Så, summa sumarum – iPhone är beställd :D

  • Klokt av dig att beställa en egen iPhone tycker jag.
   Riktigt klokt för en sådan behöver du kan jag säga.
   ;)
   Jag hoppas att du kommer att älska din lika mycket som jag älskar min.

 2. TACK! Den där evernote måste jag sätta mig in i….dessvärre har jag inte lika stort tekniskt kunnande och framför allt tålamod som du har :-)

  • Evernote är en kanonapp.
   Desktopapplikation finns både till Mac och PC så det är bara att ladda hem och testa.
   Otroligt praktiskt.

  • Bäst vet jag inte men jag tycker att det är kul och är intresserad.
   Snappar upp ett tips här och ett tips där och kan inte låta bli att testa själv.
   Då blir det några appar till slut.
   ;)

 3. Jag har också Evernote men har ännu inte använt den så mycket. Däremot har jag ett liknande program som heter DropBox, helt ovärderligt. Annars är Echofon (Twitter) och Facebook rätt så välanvända appar :) önskar mig en iPad i födelsedagspresent, får se om jag kommer i närheten av en eller inte :D

 4. idag testade jag att skriva handlingslistan i datorns Evernote och sen gav jag mej av. I affären tog jag upp den kära iPhonen och där var den- listan.
  Lycka

 5. förresten? vad är egentligen skillnaden mellan dropbox och evernote? nyfiken eftersom jag har båda (fråga inte varför) men vet inte riktigt vad jag ska göra med dem… :)

  • Ja skillnaden?
   Jag har inte ens tänkt på de två programmen som likadana även om jag själv har båda och använder båda flitigt.
   Evernote ser jag som ett stort anteckningsblock och i den applikationen kan jag ju själv skapa anteckningar i min iPhone, ta foton eller röstmemon och spara i anteckningsboken.
   DropBox är för mig mer ett ställe där jag kan lägga filer, och även bilder, för att lätt komma åt dom från olika ställen. Från DropBox kan jag även lätt dela med mig av en enstaka fil genom att maila den som en länk.
   För mig är de två komplett olika program.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.