Det här med rutiner

Det här med rutiner är ju väldigt bra.
Helt fantastiskt är det.
Med små barn så är det dessutom ett måste.
Inrutat ska det vara.
Lika samma som det alltid har varit.
Tryggt.

Så finns det en sak som slår omkull alla rutiner.
De mest inarbetade vanorna blir pulvriserade till ingenting.
På en mikrosekund.
Av sjukdom.

Just nu ser våra kvällsrutiner inte alls ut som de tidigare har gjort.
Därav det något spartanska bloggandet.
Antalet minuter att lägga på bloggning har reducerats till, i det närmaste, noll de senaste dagarna.

Jag har tänkt att jag ska göra den där 30-dagars utmaningen som cirkulerar just nu.
Jag vill göra den och jag är riktigt sugen på att göra den.
För att få lite nya vinklingar.
Gå lite djupare igen.

Jag ska göra den.
Bara inte just nu.

7 reaktion på “Det här med rutiner

 1. Som du säger är detta med rutiner någonting som känns tryggt. Jag tycker dock att det är lite för lätt att hamna i en bekvämlighet som dem flesta svenskar borde känna till vid det här laget.
  Vart tog impulsen, spontaniteten vägen? Den underbara drivkraften som får oss fortsätta kämpa eller att testa någonting nytt?
  Allt för många har sina rutiner som oftast ser väldigt likadana ut;
  05.30 Går upp och äter frukost
  06.00 Dusch
  06.15 Lämnar av barnen och skyndar till jobbet
  07.00-12.00 Jobb (skynda, skynda!)
  12.00 Lunch
  12.30-17.00 Jobb
  17.30 Hämta upp barnen (får inte vara för sen)
  18.00 Lagar middag
  19.00 –> TV

  Det kan ju förståss också bero på att man kanske vill ha det livet. Rutin-livet/ Svensson livet. Det kan också ha och göra med att man sliter ihjäl sig på jobbet för att få mer och mer pengar som vi i dagens samhälle verkar helt besatta utav. Dem flesta lever för helgerna, för att få den där friheten som inte finns i vardagen. Du kommer inte att förlora jobbet för att du sover en timme extra en lördags morgon. Som du dock kommer göra om du gör samma sak en tisdags morgon.
  Det jag menar är att det hade vart så mycket mer avslappnat, så mycket mer socialt om inte Sveriges samhälle hade så höga krav på en. Även om Sverige har mycket kunskap så finns det nästan ingen därute i morgontrafiken som tänker hur man kan göra saker och ting annorlunda (kanske en och en annan rackare, men långt ifrån flera). Alla bara fortsätter pumpa ut mer och mera gaser och råkar ut för olyckor i trafiken för att dom var rädda att dem skulle bli sena till jobbet och förlora månadens enda inkomst.
  Detta kan såklart påverkas utav sjukdomar eller hemska saker som livet kan utsätta sig för. Sånt är livet. Men som man brukar säga är det bara kämpa och fortsätta i den mån man kan. För allting blir bra, nästan alltid.
  Såklart att det är bra med rutiner för barn, det är ett mycket bra sätt att lära ett barn saker och ting, så ingen kritik mot dig i person. Den enda kritiken jag riktar är imot rutinerna i fråga och människans hälsa. För alla har någon gång drömt om att kunna uppfylla den där drömmen som du länge har gått och tänkt på.
  Vi glömmer vårat självförverkligande och lägger alldeles för stor vikt på att få pengar den 25. Det är fel. Fel!
  Behöver vi vara så besatta utav rutiner och pengar?
  Är det vad livet handlar om?

  • Mitt svar på din fråga är: Ja med små barn så tror jag att rutiner är otroligt viktigt.
   Vad det gäller pengarna så var det du som tog upp dom, inte jag.

 2. Japp det stämmer. Gick bara in lite utförligare på detta med rutiner, då jag fått i läxa att kommentera ett blogginlägg. Så det blev rätt mycket åsikter. Men som sagt, du skrev om barnens rutiner, och där håller jag helt med dig om att det ska finnas rutiner! :)

 3. Tackar tackar :) Har kommenterat en annan blogg också, fick lust och utöka lite. Vet inte rikitgt vilken som blev ”bäst” men det får vi se! Om du vill kommentera så heter min blogg jeanetteuppochner.blogspot.com! Det är faktiskt Svenska A via distans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.