Jävla tjat …..

Jag blir så otroligt less, sur, irriterad och grinig av att tjata.
Jag hatar verkligen att tjata.
Verkligen!
Jag fattar heller inte riktigt varför jag ska behöva tjata.
Eller ens varför jag gör det.

Varför låter jag det inte bara vara?

Kanske för att då skulle Ungen aldrig borsta tänderna, aldrig sluta spela tv-spel, aldrig kliva ur sängen på vardagarna, aldrig göra en läxa, aldrig duscha, aldrig lägga sig före 24 på vardagarna, alltid missa bussen, aldrig få med sig gympakläderna, aldrig sätta på sig rena kläder…………….

Jag försöker uppbåda kraft och mod på morgonen.
Jag laddar med snälla mammatankar, jag brer den godaste smörgåsen och jag häller upp mjölken.
Sen tar irritationen, det sura och tjatet över.
Det hotar att ta över mitt sinne och min kropp känns det som.
Jag blir så jävla grinig och ledsen att tårarna bränner bakom ögonlocken och jag känner vansinnet krypa efter ryggraden.

Jag vill INTE vara less, sur, irriterad och grinig.
Jag vill vara en glad mamma.

Det är nog dags att byta strategi………….

.
*********************************************************************************************************************************
Läs vad andra bloggare skriver om , , , , ,

0 reaktion på “Jävla tjat …..

  1. Jag är 45 nu men minns min egen mor under min egen tonårsperiod. Man var väl inte världens charmigaste unge och jag larvde omkring i min egen lilla värld. När morsan började tjata så stängde jag av hörseln. Det var precis som om jag hade någon form av rullgardiner inne i öronen som jag drog ner och så blev det tyst. Magi! Ingenting fastande och det höll i sig fram till det att mycket äldre syster fick egna barn och jag blev moster. Jag minns min egen panik när jag stod ute på syrrans trapp och vrålade (för femtioelfte gången) till hennes äldste son i yrande snöstorm ”Sätt på dig mössan unge”. Jag var 19 år och tänkte att ”nu blir jag som morsan”. Kanske tjatgenen är något som alla kvinnor föds med och de aktivers i kontakt med barn???

    Svar: Ha ha ha……ja kanske är det så att du har rätt om tjatgenen. Det känns inte helt orimligt i alla fall.
    ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.