Morgonstund har guld i mund …..

Alla som har haft en bebis vet att det här med rutiner kan vara lite ”luddigt” i början.
Det är väl snarare så att de mer är ickeexisterande.

Någonting är ungefär likadant i ett par dagar och jag hinner tänka ”men vad bra, det här är nog en rutin” bara för att allting ska förändras totalt dagen därpå.
Så blir det där som var en total förändring bestående för ett par, tre dagar och jag hinner tänka ”men vad bra, det här är nog en rutin” bara för att allting ska förändras totalt dagen därpå.

Och så fortsätter det gång efter gång.

Den senaste ihållande bebistrenden hos oss är att Bebisen vaknar och vill ha mat kl 00.05, 04.00 och klockan 06.15 då han för övrigt känner sig sprudlande pigg, är på ett charmerade humör och markerar tydligt att han tycker att det är dags att gå upp.

Det här betyder att idag när klockan var 08.10 hade jag druckit kaffe, bäddat sängarna, fixat håret, lagt en måndagsmakeup, matat Bebisen igen, kokat gröt, brett två mackor och precis lagt ner Bebisen, som nu tyckte att det var hög tid att somna om, att sova i vagnen.

Visst betyder det att jag får en hel del gjort, att jag dessutom får en stund för mig själv och visst blir dagarna väldigt långa men jag tycker nog ändå att 06.15 är onödigt tidigt och jag sätter mitt hopp till att det väldigt snart kommer nya rutiner igen.

0 reaktion på “Morgonstund har guld i mund …..

 1. Hahahaha!
  Ja, tacka vet jag tonåringar…Dom är totalt pålitliga när det gäller rutiner! Speciellt när det är lovdagar som nu…

  I säng tre på natten och frukost tre på eftermiddagen. Klockrent! :)

 2. *minns*
  *nickar*

  Tänk så skönt när man upptäckte att Dottern inte var en morgonmänniska! När hon började närma sig halvåret och fick riktig mat sov hon hela nätterna, vaknade vid sjutiden och drack en flaska välling och sov sedan en timme eller två till.

  Nuförtiden sover hon till eftermiddagen.

  Svar: Jag hoppas att jag också får upptäcka att Bebisen inte är någon morgonmänniska.
  :)

 3. Rutiner…*smakar på order*…ja rutiner är bra. Numera ändrar sig tyvärr rutinerna väldigt fort när det blir helg eller de mest hemska dagarna på hela året, vid LOV!!! Huvamej, jag gillar verkligen inte lov, det är ju som om tonåringar tror det är lördag hela veckan…Sitta uppe på nätterna, laga middag kl 11, duscha vid 2-tiden på natten och ännu värre den stora, som tycker det är nästan fest. Att det är helt ok att åka i väg hitta på saker flera dagar….Jag gillar vardag o rutiner a lot

  Svar: Det låter ju nästan hemskt att säga det, men jag tycker som du, INTE om lov alltså.
  Vardagar och rutiner is the shit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.