Nytt försök

IMG_7663

För någon vecka sedan gjorde jag min första vildjäst.
Det bubblade, skummade och doftade precis som det skulle men jag tror att jag lyckades med bragden att låta den stå för länge.
När jag provade att mata den med lite mjöl och vatten hände absolut ingenting och efter ett dygn åkte kletet ner i vasken tillsammans med det som jag trodde var vildjäst men som nog bara var en aprikosdoftande, stendöd sockerblandning.

Igår startade jag en ny.

Jag använde

  • 125 gram ekologiska aprikoser
  • 300 gram ljummet vatten
  • 50 gram ekologisk honung
  • 30 gram vitt socker

Det har redan börjat bubbla och dofta och jag har inte gjort så mycket mer än att beundra den, skaka lite på burken och öppnat locket för att känna doften.

Den här gången ska jag försöka komma ihåg vilken dag jag började och INTE låta vildjästen stå för länge.

En reaktion på “Nytt försök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.