Jag gjorde det, jag klarade nytt PB på milen

Först så tänkte jag springa.
Hela dagen tänkte jag det.
Så kom jag hem och då slutade jag tänka att jag skulle springa.
Då tänkte jag att det kan jag göra på onsdag.
Så frågade Min Älskade om jag inte skulle springa idag.
Då tänkte jag om igen och gick och bytte om.

Värmde upp en knapp kilometer i lite lugnare (5.70/km) tempo.
Sen drog jag upp hastigheten och knäppte igång klockan.
Den första kilometern sprang jag 12.0 km/tim (5.0 min/km) men så tänkte jag att jag vill ju inte springa milen på 50 minuter blankt utan jag vill ju springa milen sub 50 dvs snabbare än 50 minuter så då höjde jag till 12.1 km/tim (4.96 min/km)
Så fortsatte jag så.
Runt 4 km började det kännas lite drygt.
Så då höjde jag hastigheten en smula.
Jag tänkte att om jag springer en kilometer lite snabbare så kan jag dra ner till ursprungliga hastigheten och tycka att det går sakta så jag höjde till 12.5 km/tim (4.8min/km) och sprang snabbare den sjätte och den åttonde kilometern för att alltså springa lite långsammare kilometer sju och nio.
De näst sista 500 meterna började jag på 12.5 och ökade en tiondel varje 100 meter för att avsluta de sista 500 i 13.5 km/tim (4.44 min/km)

Sluttiden för milen blev 48:59 

Jag som tyckt att jag inte riktigt blivit trött de senaste gångerna jag sprungit på löpbandet fick så jag teg idag kan jag säga.
Det var inte ett enda ögonblick som jag funderade på att ge upp.
Jag kände att jag skulle klara det redan från början.
Jag visste till och med att jag skulle klara det även när det var som drygast i mitten.

Men idag var det riktigt riktigt drygt.
Det var så att jag faktiskt funderade på om jag eventuellt skulle få lov att kräkas en smula när jag var klar.

Men jag klarade det.
Sub 49 på löpbandsmilen.

Det här inlägget postades i Löpning och märktes , , av Eva. Bokmärk permalänken.

Om Eva

Jag är en medelålders mamma som trivs med att leva mitt liv. Jag är tvåbarnsmamma, kvinna, kollega, vän, fru som älskar min mina katter, mina löparskor, min MacBook och min familj ........ och jag har ALDRIG någonsin varit lyckligare

En reaktion på “Jag gjorde det, jag klarade nytt PB på milen

  1. Skönt att läsa om din löpning… har själv liksom kommit av mig lite lätt… måste alltså börja lite lätt… och blir inspirerad av att läsa om din löpning. Nu minsann ska jag igång oxå! :=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.