Traditioner

Vi är inte så mycket för traditioner på Holmgården.
Vi tar otroligt lättsamt på födelsedagar och uppvaktningar.

Julen är speciellt högtidlig i andra ögon än våra egna.
Påsken, midsommar och andra lediga helger är det som vanligt.
Det vill säga vi vill helst bara vara tillsammans.

Men en tradition har vi och det är just den här helgen.
Vi går tillsammans över närmaste kyrkogård och tänder ljus som vi ställer i minneslunden.
För en kort stund står vi bara där bredvid varandra och tänker våra alldeles egna tankar.
Tankar på de vi har förlorat.
Tankar av kärlek.
Tankar av tacksamhet.

Lite sorgligt men väldigt vackert.

Det här inlägget postades i Reflektioner och märktes , av Eva. Bokmärk permalänken.

Om Eva

Jag är en medelålders mamma som trivs med att leva mitt liv. Jag är tvåbarnsmamma, kvinna, kollega, vän, fru som älskar min mina katter, mina löparskor, min MacBook och min familj ........ och jag har ALDRIG någonsin varit lyckligare

En reaktion på “Traditioner

  1. Jag gillar traditioner. Men traditioner får inte vara påtvingade utan de måste vara familjens egna och självvalda.
    Och JA, idag är det en promenad till kyrkogården. Men i år har hösten varit tuff. När vi körde från flygplatsen kom jag på att vi glöms ljusen. Och när vi kom till kyrkogården somnade äntligen ungen. Så vi tog bilen och körde igenom kyrkogården. Inte ritkigt traditionsenligt enligt oss. Men ändå. Det får duga igår.

    Julen bryr vi oss inte mycket om. Förutom julmarknaden på Liseberg. Till påsk gör vi en matjesilltårta. Midsommar passerar ganska obemärkt förbi. Men våra födelsedagar firar vi. Alla fyra födelsedagarna. Men vi firar med en utflykt hela familjen. Til badhuset. På en picknick. Till Universeum. Eller något resmål där vi får umgås bara vi och juta av varandra.

    Den dagen vi dock firar är sista fredageni oktober. Det var den dagen vi fick veta att jag är gravid. Och efter att vi kissat på nio olika gravtest från tre olika apotek och från två olika tillverkare (men om de är köpta på olika apotek är det olika batcher) så var klockan midnatt och vi hade missat middagen. Så vi åkte till stan och köpte kebab. Det gör vi varje år, sista fredagen i oktober. Det är såna traditioner som jag tycker om. Familjära. Knäppa. Sammanhållande. Me like. Us like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.