Ny träningsapp.

Jag har testat en ny träningsapp som heter Endomondo idag.
Jag fick tipset av @KatinkaBille via Twitter, laddade hem den och bestämde mig för att testa.

I stort antar jag att alla träningsappar fungerar likadant.
De ger besked om längden på träningsrundan, de visar rundan på kartan, de beräknar hastigheten, hur lång tid rundan tar, höjdskillnaden och vissa visar hur många kalorier man förbränner.
De ger också möjlighet att kolla sin träningsstatistik och de ger dessutom möjlighet att dela med sig av sina träningsframgångar på olika sätt, via Facebook, via Twitter eller via vanliga länkar.

Nu har jag provat RunKeeper live en gång och matat in resultat från löpbandet ett antal gånger och jag har provat Endomondo live en gång.
Som jag skrev tidigare så är de i grunden rätt lika eftersom de ger den informationen som jag är intresserad av.
Det är mer de olika möjligheterna runt omkring som avgör vilken app som är att föredra.
De är en del detaljer som skiljer dom åt.

 • Endomondo har livesharing – det har inte RunKeeperPro (om man inte betalar $4.99 i månaden för någonting som heter FitnessReports vilket jag inte gör)
 • I RunKeeperPro kan jag programmera intervaller efter eget tycke och smak – det kan jag inte se att man kan göra i Endomondo.
 • I RunKeeperPro kan jag ställa in att en speciell spellista ska sätta igång så fort jag börjar min träning – det har jag inte sett att man kan göra i Endomondo.
 • I RunKeeper kan jag bädda in mina träningsresultat i en postning  och inte bara länka till min träningsaktivitet – det har jag inte heller hittat i Endomondo.
 • Med båda tjänsterna kan jag välja om jag vill ha direktuppdatering tillTwitter eller till Facebook och jag kan också i efterhand dela mina träningsresultat på otroligt många ställen.
 • I Endomondo kan du lägga till vänner och bekanta, se deras träningsresultat och utmana dom vilket jag inte kan hitta i RunKeeper.
 • En annan otroligt rolig sak som jag hittade i Endomondo var att jag kan skickahälsningar direkt till mina vänner som är ute och tränar. Jag skriver ett meddelande på engelska på vännens sida och tydligen ska en röst läsa upp mitt meddelande direkt i vännens telefon och headset.
  Sånt tycker jag är roligt.

Så vad blir det nu?
Endomondo eller RunKeeperPro?
Det här med livesharing väger tungt, det gör det men det verkar som det ska finnas en möjlighet att den servicen även kommer till oss andra i en inte alltför avlägsen framtid.
(Gör den inte det så finns det ju ingenting som hindrar mig från att använda mig av Endomondo vid speciella tillfällen om jag vill att ni ska kunna följa mig live när jag är ute och springer.)

Så finesserna med spellistan, inbäddningen och möjligheten att lägga upp mina egna intervaller gör att jag har bestämt mig för att fortsätta på den inslagna vägen med RunKeeper.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på “Ny träningsapp.

 1. Blev Endomondo för min del eftersom den har stöd för många mobiler inte bara iPhone. Jag kör tex Windows Mobile 6.1.

  Svar: Jag har gått över till Runmeter nu och den finns, än så länge, tyvärr bara för iPhone.
  Men RunKeeper finns för Android också.
  Lycka till med träningen.

  :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *