There’s an app for that!

Publicerat i iPhone, Teknik

HemskärmenJag fick en fråga på Facebook om vilka som var mina favoritappar.
Tänkte att om jag i alla fall ska skriva en lista så kan jag lika gärna göra det här.
Kanske är det någon av er som också har en iPhone och förhoppningsvis hittar en ny favoritapp här hos mig.

 • Facebook – såklart.
 • Storytel – Han utvecklats till min absoluta favoritapp. Älskar att jag alltid har mina ljudböcker med mig och perfekt att de går att ladda ner så att jag kan lyssna i offline läge. Appen i sig är gratis men jag betalar för ett abonnemang för att kunna lyssna på obegränsat antal böcker.
 • Projekt 365 – Här lägger jag upp bilderna i mitt eget lilla fotoprojekt som jag startade den 1 juli 2010.
 • Week Calendar – En almanacka som, enligt mig, slår den ordinarie med hästlängder. Den visar en veckosammanställning som är lättöverskådlig och den visar veckonumret som en bricka när appen inte används.
 • Dalatrafik – För mig som pendlande bussåkare har den här appen utvecklats till ett måste. Den är dessutom otroligt bra och värd att hyllas och jag hoppas att länstrafiken i alla län skaffar sig appar som liknar den här. Önskvärt vore ju även att SJ lanserade någonting liknande.
 • Runmeter – Min absoluta favoritapp för löpning utomhus. Den har livesharing vilket är något jag föredrar och dessutom pushar den kommentarerna på FB så att jag hör de som hejarop i lurarna när jag är ute och springer. Hur kul som helst.
 • Osfoora – Jag har testat V Ä L D I G T många twitterappar och det här är den som jag efter all efterforskning trivs allra bäst med just nu.
 • Evernote – Älskar när applikationer finns för alla mina gizmos och när de dessutom synkar. Har den i min iPhone som desktopapplikation i min MacBook och den finns webbaserad om jag behöver det. Här lagrar jag massor och har till min stora glädje upptäckt att jag har börjat tänka annorlunda. Istället för att skriva av någonting på ett papper så tar jag en bild av det och lägger in det här tex. Jag har helt enkelt förändrat mitt beteende sedan jag blivit med iPhone och sådant är alltid spännande. Jag skriver också inköpslistor på datorn som jag sedan lätt kommer åt via min iPhone när jag är i affären. Det är ingenting annat än ren kärlek.
 • 2Do – Den här appen kostar lite mer och det tog ett tag innan jag insåg tjusningen med den. Nu har jag gjort det och älskar den. Här lägger jag in sådant som jag ska komma ihåg att göra, som jag vill ha påminnelse på och som inte passar i kalendern eftersom jag delar den med mina kollegor på jobbet. Här lägger jag in sådant som att ringa tandläkaren, köpa ett frimärke och så vidare.
 • Camera+ – Den här appen är den som jag använder absolut oftast för att redigera mina foton. Den har en otrolig mängd filter och redigeringsmöjligheter och efter den senaste uppdateringen har den blivit, om möjligt, ännu bättre.
 • Flickr – den här har fram till nu använt för att ladda upp mina bilder på Flickr. Men eftersom jag inte kan se att jag kommer åt att ladda upp bilder till mina grupper genom den här appen så kommer den snart att få ge upp sin plats på hemskärmen.

Sådär ja.
Det var mina favoritappar på hemskärmen.
Bara.
De andra favoritapparna får sig ett eget litet inlägg vid ett senare tillfälle.

Basånivet

Publicerat i Teknik

Det kan ta ett tag innan det blir någon ordning på bloggandet idag.
Jag har en ny Darling.
En Sweatheart.
En riktig Tesoro.

Vi håller på att lära känna varandra nu.
Det är alltid lite svårt i en helt ny relation.
Man tassar fram försiktigt på tå i början.
Känner sig för.
Ser bara bra och underbara sidor hos varandra och går bara och väntar på att i alla fall någon dålig sida ska dyka upp.

Just nu går så gott som all min lediga tid åt att utveckla och utvecklas i min nya relation.
Så tillåt mig presentera.

Darling.
Sweatheart.
Tesoro.

Sweatheart


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bakom kulisserna på Projekt Synkahelafamiljenskalendrar

Publicerat i Familjen, iPhone, Teknik

Jag vill börja med att utfärda en varning till dig som inte är teknikintresserad.
Du som inte går igång på det faktum att det går att koppla ihop nästan allting och få det att fungera, du kan sluta läsa just den här postningen men kan med fördel läsa något annat inlägg i min blogg.

För er andra tänker jag nu berätta hur jag genomförde mitt rätt stora projekt för att synka SAMTLIGA kalendrar som berör vår familj.

Det var när jag läste Evas inlägg ”Synka dina kalendrar” och ”Många google-kalendrar i iPhone” på bloggen Teknik & Trender som tanken på en enda gemensam kalender för hela familjen väcktes.
En kalender som innehöll allt och som är tillgänglig från våra olika mobiltelefoner och datorer och en som uppdaterades i realtid.
Den kalendern som skulle innehålla min jobbkalender i Outlook 2007, min iPhone, Makens Nokia 6220 och Tonåringens X10 Mini Pro.

Jag insåg att jag måste använda mig av Google-kalendern som en enda stor spindel i nätet så jag började med mina egna.
Jag installerade Google Calender Sync på jobbet och fick på så sätt över hela jobbkalendern till min Google-kalender och ställde in automatisk synkning på den med relativt täta mellanrum.
Jag gjorde även ett Exchangekonto till jobbkalendern på min iPhone men så här i efterhand så inser jag att det var helt onödigt.
Men det var rätt klurigt i själva tänkandet fram och tillbaka, och jag tänkte runt runt på något konstigt sätt innan jag fick ordning på alla trådarna mellan de olika kalendrarna.

Sen gjorde jag Google-kalendrar till Maken och till Tonåringen och såg till att vi alla prenumererade (med varierande behörighet) på varandras kalendrar.

För att få in de andra två Google-kalendrarna i min iPhone skapade jag ett Exchangekonto som jag synkade med Google-sync. Allt enligt guiden som Eva skrivit i sin postning ”Många google-kalendrar i iPhone”.
Vips hade jag tre kalendrar som uppdaterades så gott som ögonblickligen i min iPhone.

Allt gott och väl så långt.

Maken är alltså den i familjen som inte är ägare av en smartphone.
Här krävdes det lite googlande och lite sökande innan jag hittade en smart lösning.
Den smarta lösningen hette Goosync.
Det är en tjänst som gör det möjligt att på ett otroligt enkelt sätt synka sin mobiltelefon med Google-kalendern.
Jag registrerade mig, letade reda på Nokiamodellen, fyllde i telefonnummer och fick synkningsinställningarna skickade till telefonen som ett SMS.
Sen var det bara att synka och vips fanns Google-kalendern även i Min Älskades telefon.
Den lilla lilla nackdelen med hans Nokia 6220 är att den inte kan visa flera olika Google-kalendrar utan visar bara hans.
Men lägger han in nya poster i sin kalender via telefonen och synkar den så syns det direkt både i min iPhone och i allas våra kalendrar på nätet.

Så var det då Tonåringens X10 Mini Pro kvar och den visade sig vara en riktig utmaning.
Jag fick det helt enkelt inte att fungera, jag fattade ingenting och blev riktigt riktigt irriterad.
Med hjälp av @techper och @wieselgren så tog jag bort det redan installerade Google-kontot på Tonåringens telefon och installerade det nya kontot som jag hade skapat åt honom, gjorde synkningsinställningarna.
Som i ett trollslag fungerade det och alla tre kalendrarna var plötsligt på plats och jag ägnade det lilla som var kvar av fredagskvällen åt att dansa segerdans.

Det har även krävts en hel del funderande över vilka kalendrar jag ska välja att visa i min iPhone och vilken kalender jag ska välja att skriva mina noteringar i för att det inte ska bli dubbletter någonstans .
Funderingarna har resulterat i att jag egentligen BARA använder min och våra Google-kalendrar.
Det är de jag visar och i den jag skriver mina noteringar i min kalender app och min del i Google-kalendern synkas sedan till min jobbkalender.
Det är bara min Google-kalender som syns i kalendern på jobbet och det är bra eftersom jag även delar min jobbkalender med mina kollegor.

Valda kalendrarEn vecka i våra liv

Jag vill passa på att verkligen rekommendera kalenderappen Week Calendar till dig som har iPhone.
Den ger en mycket bättre överblick över veckan än standardkalendern som är näst intill omöjlig att få en riktig överblick med, det går också att ändra färg för olika kalendrar vilket gör att det blir ännu lättare att överblicka.

Jag älskar verkligen sådana här saker, det gör jag.
Jag fascineras av att det går att koppla ihop olika saker och att det fungerar.
Jag blir lycklig som ett barn över att det går att få allting att hänga ihop.

Förresten……….har jag sagt att jag älskar min iPhone också?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Nästa utmaning

Publicerat i Familjen, Teknik

Nästa utmaning blir att få Tonåringen och Min Älskade att använda sig av sina kalendrar.
Men jag hoppas att jag kommer att kunna förklara det förträffliga med den här idén med så mycket entusiasm att de hakar på.

Jag har i alla fall kallat till möte.
Söndag klocka 19.00 ska vi träffas och diskutera IT- och infrastrukturella frågor som  rör Familjen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Söt som sirap

Publicerat i Eva, Teknik

Nu är jag inte alls sur längre.
Nu är jag snarare glad som en lärka.
Jag hoppar, skuttar omkring och dansar segerdans på köksgolvet.

Efter mycket om och men och med superhjälp av @techper och @wieselgren fick jag äntligen till det.
Det var inte lätt.
Inte alls.
Men nu har jag fått till det.
Dessutom känner jag mig inte korkad längre.
Det är snarare en känsla av oemotståndlig smarthet som har infunnit sig.

Att känna sig smart är en angenäm känsla.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Sur som ättika

Publicerat i Teknik

Jag håller på med ett projekt som handlar om att synka allafamiljemedlemmas olika telefoner med våra delade googlekalendrar och med min jobbkalender.
Allt i ett försök att komma ifrån papperskalendern som hänger hemma på väggen och för att alla ska ha tillgång till samma information trådlöst och direkt.

Min iPhone var det (så klart) inga som helst problem med att få till det med.
Jag har lyckats få till det med Min Älskades Nokia 6220.
Men jag lyckas FAAAAAN inte med Tonåringens X10 Mini Pro.
Jag fattar ingenting av den där androidskiten.

Jag försöker och försöker och fattar inte och fattar inte.
Försöker igen och fattar ännu mindre.
Jag har googlat och googlat, laddat hem användarböcker och kollat på supportsidor.
Den information jag hittar säger att det ska vara så enkelt och det är bara att göra si och göra så men det hjälper inte att göra si och göra så.
DET FUNKAR INTE.
Jag har till och med ringt den speciella telefonsupporten för X10 mini pro och de har öppet vardagar mellan 08.00-18.00 så den lär jag ju aldrig kunna få någon hjälp av.

Jag blir GAAAAAAAAAAALEN och dessutom sur som ättika.
Hur svårt ska det vara liksom?
Målet måste väl ändå vara att en någorlunda normalbegåvad kvinna i fyrtioårsåldern med god dator- och mobiltelefonvana ska kunna förstå hur man ska göra.

M.E.N. N.E.J!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Värsta bästa favoritappen just nu

Publicerat i iPhone, Teknik

DalatrafikDalatrafikDalatrafik

Nu har jag snart jobbat i Leksand i en hel vecka.
Det har gått en vecka med ny busstur och nya tider.
Under den här nästan hela veckan har jag upptäckt några saker.

 1. Det gör ingen skillnad att lämna på dagis en halvtimme tidigare.
 2. Jag tycker verkligen att det är mysigt att åka buss.
 3. Det senaste modet bland unga tjejer är svarta tights, svart t-shirt och Converse i valfri färg.
 4. Trots att det bara är 303 meter till hållplatsen hinner jag INTE med bussen om jag börjar stänga ner datorn på jobbet fyra minuter innan bussen går.

Dessutom har jag upptäckt Dalatrafiks app för iPhone.
Den är helt fantastisk.
Verkligen bra.
I det närmaste genialisk.
Den har till och med kvalificerat sig till en plats på min förstaskärm.

Den visar i realtid när bussarna från önskad till önskad hållplats går.
Den visar om det är någon försening.
Den visar dessutom rätt försenad tid.
Den visar hur mycket resan kostar.
Hur mycket den kostar i ALLA olika prisklasser, för enkel resa och hur mycket det kostar att köpa ett månadskort, i ALLA olika prisklasser, för just den sträckan.
Om jag vill kan jag se på kartan var turen går.
Den visar både tåg- och bussavgångar.

Den är enkel, snabb, korrekt och smart och den har redan hunnit hjälpa mig många gånger bara på fyra dagar.
Den är så bra att det är synd och skam att inte Dalatrafik marknadsför sin app bättre. Just nu syns det inte ens på förstasidan på www.dalatrafik.se att den finns.

En annan sak som är synd och skam är att @Dalatrafik inte är aktiva på Twitter eftersom det skulle ha varit ett perfekt komplement till kundtjänst.

Men deras app till iPhone är gudomlig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det finns en app till allt

Publicerat i iPhone, Teknik

Som jag har nämnt i förbifarten tidigare så verkar det som om vi har hittat ett vinnande koncept vad det gäller vår natt- och morgonsömn.
Nätterna är lugnare, vi sover bättre och lite längre.
Det är en helt oslagbar kombination.

Resultatet av det här är att Min Älskade gjorde danssteg i söndags morse, Minsting är glad (som vanligt) och jag och min kropp verkar reagera på det hela med insikt om att vi lidit av extrem sömnbrist och har en del sömn att ta igen.

Vi (jag och min kropp) märker det eftersom jag är trött på eftermiddagarna och kvällarna på ett sätt som jag inte varit på länge och eftersom jag längtande börjar titta på klockan redan runt 20.02 och undrar om jag snart kan gå och lägga mig.

Nattsömnen är i alla fall bättre och NATURLIGTVIS finns det en app till iPhone som kan mäta exakt hur bra jag sover på nätterna.

Sleep Cycle heter den och natten till måndagen testade jag den första gången.
Lite spännande kändes det att gå och lägga sig med iPhonen under lakanet och spännande att se resultatet från natten.

Så här såg det ut första natten:

Sov gott I

Så här såg det ut andra natten:

Sov gott II

Och så här såg det ut natten till idag:

Sov gott III

När jag först såg nattens resultat så tänkte jag att jag i det närmaste måste ha sovit som en död kvinna.
Lite märkligt tyckte jag att det var eftersom jag kom ihåg att jag hade drömt rätt livligt.
Riktigt rätt kändes det inte.
När jag idag läste lite närmare på Sleep Cycles hemsida så förstod jag att nattens kurvor, eller snarare brist på kurvor, var som taget ur skolboken för exempel när iPhonen inte har kunnat registrera mina rörelser korrekt.

Inte sovit stock alltså.

Lite kul är det i alla fall.

Förresten, har jag sagt att jag är en nörd och att jag är galet förtjust i min iPhone?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,